Inel Blue Screw nut
5 august 2019
Brățară INIȚIAL
5 august 2019
Show all

Inel Romboid

650,00 lei

Inel unicat, realizat integral manual, din argint 925 în combinație cu alamă aurită , decorat cu smarald fixat în metal prin tehnica țintuirii. Inelul prezintă suprafețe texturate în combinație cu suprafețe lucioase pentru a crea un contrast vizual deosebit și a scoate în evidență conceptul de la care s-a pornit crearea sa, respectiv simbolistica rombului . Deoarece rombul conține simultan direcțiile vertical și orizontal, se poate spune că este simbolul unificării materiei cu spiritul. Unește cerul și pământul, direcția de înălțare, aspirația către Divinitate precum si direcția orizontală, orientata către materie.Deoarece vârfurile reprezintă extremitățile crucii, se poate face o legătură strânsă și directă dintre cele două simboluri.

Rombul , un simbol des întâlnit în România și in această parte a Europei este un semn feminin si este o expresie a fertilității pentru Femei și pentru Pământ. Încă din cele mai vechi timpuri (acum 10.000 ani) s-a găsit acest simbol gravat pe oase. Rombul este simbolul formelor feminine date de sâni și șolduri.
La noi in țară acest simbol este peste tot , mai ales în iile noastre autentice și in portul popular românesc, este pictat pe case și pe garduri la sat,însă l-am văzut și in marile orașe destul de des. Este un simbol foarte  puternic.
Se consideră că aceste simboluri încărcate de-a lungul secolelor de toți cei care le-au folosit au puteri magice.