Inel Vintage Rose
18 februarie 2019
Butoni Watermelon
18 februarie 2019
Show all

Inel Ochiul lui Horus

950,00 lei

Categorii: ,

Inel unicat,lucrat integral  manual cu argint 925 turnat în os de sepie cu un citrin sintetic montat în tensiune.

Un inel cu montură în tensiune este un tip de inel care ține o piatră prețioasă la locul său prin presiune, mai degrabă decât prin clasicele monturi cu gheruțe sau o altă montare.Montura metalică este de fapt tensionată ca un arc pentru a exercita presiune asupra pietrelor prețioase, iar gravurile minuscule sau canelurile din metal creează un raft care susține marginile pietrelor prețioase. Piatra prețioasă pare a fi suspendată în aer, fără ca nimic să o țină în loc.

Ochiul lui Horus  (numit ochiul minții, al adevărului absolut) este un simbol protector, aducător de înțelepciune, claritate și luciditate purtătorului. Se zice că dacă te folosești de puterile sale îți poți îndeplini orice dorință atât în plan material, cât și în cel sentimental. Se mai face referire la el ca poarta care conduce spre ținutul interior și către locurile conștiinței superioare.

Ochiul lui Horus include șase elemente potrivit egiptenilor:
1. Simțul tactil – linia indică acțiunea de a planta o tijă în pământ și care în cele din urmă prinde rădăcini.
2. Gustul – din tija plantată la început răsare un vlăstar care hrănește spiritul și trupul omului.
3. Gândirea – „sprânceana” care simbolizează actul mimic de a ridica sprânceana în timp ce gândești.

4. Mirosul – colțul ochiului îndreptat spre nas, trasat ca o săgeată hotărâtă, explica importanța percepției în formarea de opinii asupra lumii și rafinarea capacității de clarviziune, de care poate dispune fiecare dintre noi.
5. Vederea – capacitatea de a vedea lumea dintr-o noua perspectivă, datorită înțelepciunii și clarviziunii pe care ni le oferă Zeul Horus.
6. Auzul – o parte din simbolul Ochiului lui Horus are forma unei pâlnii pentru a simboliza toate sunetele și peisajele sonore ale vieții care ne pot satisface sau din contră.

Cristalele sintetice reprezintă reproduceri identice din punct de vedere chimic al pietrelor naturale, dar sunt create în condiții de laborator.

Citrinul este o piatră :
A succesului, a abundentei, a prosperitatii, a banilor, a afacerilor bune
Este o piatra care nu inmagazineaza in ea energia negativa, de aceea nu necesita purificari prea frecvente
A regenerării și noilor începuturi.

Citrinul a fost popular încă din antichitate și venerat pentru raritatea sa, dar valoarea acestuia s-a schimbat odată cu trecerea timpului. Citrinul este așadar favoritul femeilor care vor să-și extindă colecția cu bijuterii cu pietre prețioase.Citrinul este definit ca „un cuarț galben pal, care seamănă cu topazul.

Citrinul este folosit în vindecări spirituale, deoarece este un puternic agent de curățare și regenerare. El manifestă virtuți de auto-vindecare, inspirație și anti-îmbătrânire.Din punct de vedere mental, citrinul ne trezește mintea superioară, ne extinde conștiința și ne înbunătățește claritatea gândirii, promovând calmul interior, astfel încât să ne putem accesa propria înțelepciune.