Colier Pink Baloon
3 noiembrie 2019
Inel Olive Spot
3 noiembrie 2019
Show all

Colier IKEBANA

Categorii: ,

Colier unicat, compus din lanț bronz placat cu aur decorat cu link-ametist druzy și pandant realizat din alamă turnată în pământ de Delft ( o tehnică tradițională spectaculoasă și consacrată din bijuterie ) decorat  cu un ametist cactus .

Ametistul este o piatră naturală semiprețioasă mult prețuită de-a lungul istoriei umanitații atât pentru marea ei frumusețe, cât și pentru puterile ei legendare de a stimula și vindeca mintea și emoțiile.

Fiind relativ răspândite în natura, ametistele au fost folosite, din cele mai îndepărtate timpuri, drept podoabe și în scopuri rituale. Cel mai vechi ametist gravat a fost descoperit in mormintele regale din Micene, la sfârșitul secolului al XIX-lea, gema datând din mileniul al II-lea î.Hr.

Grecii credeau că ametistul aduce dragoste și fericire, protejând împotriva emoțiilor negative. Este considerata piatra arhanghelului Jeremia,îngerul schimbărilor, al puterii de revizuire a destinului.
In Egiptul Antic era prețuit pentru sclipirile sale, fiind utilizat in realizarea amuletelor si a colierelor cu mărgele.