Inel Romboid
5 august 2019
Inel
5 august 2019
Show all

Brățară INIȚIAL

Sold

Brățară unicat, executată integral manual din argint 925 și alamă decorată cu un smarald montat în argint.

Smaraldul face parte din familia Berylelor si este cea mai valoroasă piatră din această categorie de minerale.  Modul de formare al smaraldului este diferit fata de alte pietre pretioase. Incluziunile smaraldelor sunt diferite față de alte pietre prețioase, incluziunile smaraldului fiind unicate cu un farmec aparte. Nu veți găsi niciodată un smarald identic. De asemenea sunt mai fragile, situându-se pe scara Mohs intre 7,5 si 8, in funcție de calitatea smaraldului.

Metalul denumit alamă
este un aliaj din cupru si zinc in diverse proporții, galben-auriu, maleabil.
Exista alamă galbenă care poate conține pana la 80% cupru. Mai precis aliajul galben este compus din 67 părți aramă si 33 de părți zinc.
Alama este unul dintre cele mai vechi metale descoperite de către om si încă din vremuri îndepărtate a fost folosită în special pentru realizarea obiectelor decorative, a vaselor, a instrumentelor muzicale de suflat si a bijuteriilor.
Alama prin calitățile sale se pretează foarte bine confecționării de bijuterii. Având în vedere ca seamănă cu aurul,însă este mult mai ieftină, a devenit foarte populară si căutată mai ales pentru confecționarea bijuteriilor moderne. Prin culoare si aspect dă un aer elegant bijuteriilor. Strălucirea aurie imită bine anumite bijuterii din aur.