Maghen David

Am ales acest subiect ca o formă de protest împotriva manifestărilor din ce în ce mai numeroase ale fundamentalismului religios în ultima vreme.
„Steaua lui David” apare ca reprezentare din sec. vII î.e.n.
În alfabetul ebraic primar, literele „D” sau „Dalet” (care înseamnă „ușă”, „intrare”) au forma unui triunghi.
Numele „David” scris în alfabetul ebraic primar începe și se termină cu două astfel de litere, așa că spune tradiția, ar pune un „Dalet” îndreptat în sus și unul îndreptat în jos, pentru a reprezenta numele său, de aceea denumirea de „ stea ‘sau’ scut ‘.

Am putea spune că „Steaua lui David” prezintă două porți și două intrări, Paradisul și Iadul, triunghiul superior simbolizează binele spiritului, dorința de a ajunge la divinitate, la perfecțiune ca ființe umane complete, iar triunghiul inferior simbolizează răul, integrarea fizică în chestiuni divine; când cei doi se întâlnesc la mijloc ating armonia.
Se întâmplă să vedem simbolul a ceea ce vrem sau a ceea ce trebuie să vedem. Cu cât sunt mai simple cu atât mai multe semnificații se nasc.
Specimenul în cauză se potrivește în ceea ce privește stilul în perioada arhaică (bronz) care provine dintr-o fibulă berberă (bronz Magreb) și se transformă într-o „stea” ca punte între două lumi arhaice.
Este confecționat din alamă cu lapis lazuli (considerat cel mai vechi de pe pământ și carnelian (piatra vieții).

Se arată toate cele 2 rezultate